Hoe groot is de kans op decompressieziekte?

Bij 16 van deze duikongevallen ging het om een decompressie-ongeval. Ook bij getrainde duikers kan decompressieziekte voorkomen; het risico per duik is ongeveer 0,010-0,019% voor recreatieve duikers, 0,030% voor duikers van de marine en 0,095% voor beroepsduiker. Lees verder »

Bron: www.ntvg.nl

Hoe weet je of je decompressieziekte hebt?

Symptomen van decompressieziekte In milde gevallen krijg je hoofdpijn, voel je je wat duizelig of krijg je huiduitslag. In ernstigere gevallen krijg je gewrichtspijn, kun je spasmes krijgen en flauwvallen of zelfs overlijden aan de ziekte. De symptomen treden soms al op tijdens de duik of enkele uren later. Lees verder »

Hoe voorkom je decompressieziekte?

Deco kan optreden als de kooldioxide die op diepte in het bloed is opgenomen belletje vormt in het lichaamsweefsel en/of in de bloedvaten. Behoudend duiken en langzaam opstijgen zijn effectieve manieren om het risico op decompressieziekte te beperken. Lees verder »

Hoe snel mag je stijgen met duiken?

Bij 'duiken en je lijf' kun je daar meer over lezen. Daarom mag je niet te snel omhoog. Net als het afdalen moet je dit dus goed sturen met je trimvest! Je mag per minuut 10 meter stijgen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe groot is de kans op decompressieziekte?