Hebben alle huizen een beerput?
Een septische put (beerput) was steeds verplicht voor woningen die niet op de openbare riolering zijn aangesloten. Sinds 1 januari 2016 geldt dit nu ook voor nieuwbouwwoningen die wel worden aangesloten op de openbare riolering. Lees verder »
Waar zit mijn beerput?
In de meeste gevallen plaats je deze put onder de grond, maar het is ook mogelijk om hem bovengronds te plaatsen. Vervolgens sluit je de put aan op de afvoerleidingen van je woning. Niet alleen huishoudelijk afvalwater komt in deze put terecht, maar ook zogenaamd "zwart water" (water met menselijke afvalstoffen). Lees verder »
Heb je altijd een septische put?
Een septische put is niet verplicht in elke gemeente. De rioolbeheerder (gemeente, intercommunale …) staat in voor de behandeling van afvalwater. En bepaalt dus of je een septische put moet plaatsen als er riolering is in de straat. Lees verder »
Hoe weet je dat de beerput vol is?
Hoe herkent u een volle put? Uw beerput of septische put is vol als het slib op de bodem halverwege de put komt en/of als de drijvende laag 15 centimeter of dikker is. Misschien is het voor u moeilijk te zien of uw put vol is. In dat geval laat u uw lokale ruimingsdienst dit controleren. Lees verder »