Heeft iedereen dezelfde spieren?
Maar iedereen heeft dezelfde hoeveelheid spieren. De grootte ervan, bepaalt in hoeverre je deze spieren ook ziet en hoe sterk je bent. Met spiermassa bedoelen we in dit blog, de totale som van alle spieren bij elkaar opgeteld. Hoe groter de som, hoe zwaarder en dus groter de spieren zullen zijn. Lees verder »
Welke spier heeft niet iedereen?
- Rudimentaire organen en 'nutteloze' spieren. Hoewel het misschien niet de tijd is om de verschillen tussen mensen te benadrukken, wilde ik vandaag toch wat schrijven over de zogenaamde 'rudimentaire' spieren. ...
- Plantaris. ...
- Palmaris longus. ...
- Occipitalis Minor. ...
- Pyramidalis. ...
- Sternalis. ...
- Psoas Minor.
- Lees verder »
Is kracht genetisch bepaald?
Hoewel genetische aanleg een belangrijke rol speelt in de potentie van je groei in spiermassa en kracht blijven factoren zoals voeding, rust en doorzettingsvermogen ook belangrijk. Wanneer je niet die aanleg hebt zoals je vriend of vriendin is het nog niet uitgesloten dat je meer kan bereiken. Lees verder »
Hoeveel verschillende spieren heb je?
Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 600 spieren. Een spier is eigenlijk weefsel dat bestaat uit cellen die kunnen samentrekken en ontspannen, waardoor beweging mogelijk is. Spieren worden daarom ook wel aangeduid met spierweefsel. Lees verder »
Hoe weet je of je aanleg hebt voor spieren?
Hoe groot en lang je spierbuiken zijn t.o.v. je aanhechtingen bepalen hoeveel spiermassa jij op je skelet kunt bouwen. Is de afstand tussen jouw elleboog en biceps meer dan 1 vinger, dan heb je waarschijnlijk korte spierbuiken. Dit heeft verband met minder goede aanleg. Lees verder »