Hoe bruine saus binden?
- Liaison. Dit mengsel van eigeel en room zorgt voor een lichte, romige binding van je saus of soep met een culinair resultaat. ...
- Koude boter. Je kan je saus ook 'monteren' met blokjes koude boter. ...
- Aardappel- of maiszetmeel.
- Lees verder »
Hoe kan je saus laten indikken?
Maizena is de meest bekende variant zetmeelbinding die met name bij sauzen en soepen wordt gebruikt. Je moet het van te voren aanmaken met een beetje koud water, anders wordt het klonterig. Dit mengsel voeg je toe aan je saus. Laat het niet te hard doorkoken, bij langzame verhitting bindt het beter. Lees verder »
Kun je met bloem saus indikken?
Bloem. Je kunt op dezelfde manier een saus of soep dikker maken met een papje van water en bloem. Klop hiervoor de bloem door wat koud water tot je geen klontjes meer ziet. Lees verder »
Waarom dikt mijn saus niet in?
Voeg maizena, bloem of allesbinder toe Pas wel op hoe je de maizena of bloem aan de saus toevoegt, je wilt immers niet dat de boel gaat klonteren. Neem een beetje van de saus en mix het met de maizena tot een gladde saus. Voeg het daarna toe aan de rest van de saus. Zo gaat het niet klonteren. Lees verder »
Hoe laat je saus inkoken?
Je doet dit door de vloeistof (vaak een sausje) te koken, waardoor vocht verdampt. Je reduceert dus de hoeveelheid vloeistof volgens de aanwijzingen in het recept zodat deze dikker wordt. Op deze manier krijgt de saus meer smaak omdat deze meer geconcentreerd is. Soms staat er in een recept "saus tot de helft inkoken". Lees verder »