Hoe camoufleren dieren zich?

De bekendste vorm van camouflage is het hebben van een schutkleur. Zo hebben rupsen vaak precies dezelfde groene kleur als het blad waarop ze zitten. Vissen die dichtbij de zeebodem leven, hebben vaak een zandkleur. Niet alleen een schutkleur, maar ook de vorm van een dier kan dienen als camouflage. Lees verder »

Welke dieren kunnen zich goed camoufleren?

Leeuwen gebruiken camouflage om onzichtbaar te worden op de savanne, kikkers gebruiken mimicry om net zo groen te worden als hun omgeving. En de beroemdste, de kameleon, verandert zelfs van kleur om te verdwijnen tegen hun achtergrond. Onderzoekers zijn sinds lange tijd gefascineerd door mimicry. Lees verder »

Hoe noem je camouflage bij dieren?

Nabootsing. Er is nog een bijzondere vorm van camouflage en die heet nabootsing (of met een moeilijk woord: mimicry). Een dier bootst dan een ander dier of ander ding na. Er zijn bijvoorbeeld kleine, ongevaarlijke insecten die zwarte en gele strepen hebben. Lees verder »

Wat is een schutkleur?

een vorm van camouflage: de kleur (of vorm) valt weg tegen de achtergrond of het landschap. Vorm van adaptatie om het organisme te beschermen tegen predatie of vraat. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe camoufleren dieren zich?