Hoe droog je Strobloemen?
Knip lange stelen en bind ze bijeen met touw of raffia; doe het zo snel mogelijk na het plukken, hoe verser hoe beter. Hang de bloemen per soort in bosjes van vijf tot tien stelen ondersteboven op, in een donkere, droge en warme plaats zoals een zolder. Heb je geen donkere ruimte, wikkel elk bosje dan in kraftpapier. Lees verder »
Hoe moet je Strobloemen drogen?
Pluk de strobloemen tijdens de bloei in verschillende stadia en laat ze langzaam drogen – op de kop – op een donkere plek. Zo kunnen ze niet verkleuren. Eenmaal gedroogd heb je er heel lang plezier van. De Engelsen noemen ze niet voor niets 'Everlasting Flowers'. Lees verder »
Hoe maak je je eigen droogbloemen?
Verwijder overtollige bladeren en bind de bloemen met elastiek bij elkaar in kleine bossen. Bind de bloemen per soort en in gelijke bundels bij elkaar. Hang ze ondersteboven op een goed geventileerde, donkere plaats die je goed kan ventileren. Een goede plek is hiervoor is bijvoorbeeld de zolder. Lees verder »
Hoe lang moeten droogbloemen drogen?
Hang de bloemen ondersteboven op een droge plek. Verdeel eventueel de bloemen in losse groepjes, zodat iedere bloem goed kan drogen. Afhankelijk van het gewenste resultaat laat je het boeket drogen (gem. 3-4 weken). Lees verder »
Hoe behouden droogbloemen hun kleur?
Hoe sneller de bloemen drogen, hoe beter zij hun oorspronkelijke vorm en kleur behouden. Bloemen in de kleuren blauw, oranje en roze lenen zich het beste om te drogen, omdat die kleuren het beste worden behouden. Spuit wat haarlak op de gedroogde bloemen. Lees verder »