Hoe gaat een longfunctie onderzoek?

De meeste longfunctieonderzoeken bestaan uit blaastesten. Hierbij ademt u via een mondstuk dat verbonden is met een longfunctieapparaat. U krijgt een klemmetje op uw neus, zodat u goed door uw mond (en dus door het apparaat) ademt. Het onderzoek doet geen pijn, maar kan wel vermoeiend zijn. Lees verder »

Bron: www.lumc.nl

Hoe lang duurt een longfunctie onderzoek?

Het hele onderzoek duurt 30 tot 45 minuten. Het onderzoek doet geen pijn en is meestal niet vervelend. Doordat u vaak diep inademt en hard uitademt, kan het onderzoek wel zwaar zijn. U kunt daardoor even duizelig zijn of trillerig van de medicijnen. Lees verder »

Hoe lang duurt een longonderzoek?

Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten. Om te voorkomen dat u gaat hoesten of kokhalzen, verdoven we uw keel. Dit doen we met behulp van een spray en een verdovingsvloeistof die we in uw keel druppelen. Lees verder »

Welke 2 Longfunctieonderzoeken worden gedaan bij de huisarts?

  • Controle longfunctie. U heeft al eerder een longfunctieonderzoek gehad bij uw huisarts of in het ziekenhuis. Uw huisarts wil controleren hoe het met u gaat. ...
  • Diagnostische longfunctie. U krijgt voor het eerst een longfunctieonderzoek. Uw huisarts wil onderzoeken of er sprake is van een ziekte.
  • Lees verder »
Gerelateerd aan Hoe gaat een longfunctie onderzoek?