Hoe gevaarlijk is een bypassoperatie?
Weinig risico Een bypassoperatie wordt vaak uitgevoerd. Het is een relatief veilige operatie met een grote kans op succes. Mogelijke complicaties zijn nabloedingen, koorts, ontsteking van de operatiewond en hartritmestoornissen. Meestal zijn deze problemen goed te behandelen. Lees verder »
Wat is de levensverwachting na een bypassoperatie?
Bij schatting van de overlevingskansen volgens de actuariële methode bedroeg de 5-jaarsoverleving 92,0 (SD 0,8), de 10-jaarsoverleving 77,3 (1,4) en de 15-jaarsoverleving 56,7 (3,2) (figuur 1). Lees verder »
Kan een bypass operatie mislukken?
Een operatie is mislukt als er complicaties optreden, als de patiënt overlijdt of als de ingreep opnieuw moet worden uitgevoerd. Een dotterbehandeling moet gemiddeld in zeven van de honderd gevallen opnieuw worden uitgevoerd. Bij een bypassoperaties zijn dat er drie op de honderd. Lees verder »
Wat is beter dotteren of bypass?
Groot internationaal onderzoek toont aan wat beste behandeling is. Patiënten die ernstige afwijkingen hebben aan hun kransslagaders kunnen beter worden geopereerd dan gedotterd. Na een openhartoperatie (bypass) is hun kans om te overlijden 20% kleiner dan na dotteren. Lees verder »
Hoe lang in het ziekenhuis na bypass operatie?
Een bypassoperatie is een zware operatie die vaak wordt uitgevoerd. De operatie verloopt meestal zonder problemen en duurt ongeveer 4 uur. Vaak blijft een patiënt iets langer dan een week in het ziekenhuis. Lees verder »