Hoe gezond is lavas?
Het kruid heeft namelijk een verlichtende werking op jouw metabolisme. Verder werkt lavas ook ontsmettend voor de urinewegen en geneest kruid ook blaasontstekingen. Ook kan je met lavas jouw huid zuiveren door een afkooksel van de blaadjes in jouw bad te gieten. Lees verder »
Is lavas vochtafdrijvend?
Lavas kan verlichtend werken bij reumatische pijnen. Het werkt vochtafdrijvend en daardoor kan het meehelpen om de bloeddruk te verlagen. Ook werkt het ontgiftend op de lever, zeker als je het combineert met paardenbloemblad in een thee. Lavas kan helpen tegen winderigheid. Lees verder »
Kun je lavas rauw eten?
Lavas als blad is zowel rauw als gekookt te gebruiken in: · Lavas mag al vroeg in een gerecht worden toegevoegd. Als het wordt meegekookt geeft het veel meer smaak af. Lees verder »
Waar kun je lavas voor gebruiken?
Fijngesneden blaadjes geven smaak aan soepen, bouillon, stoofschotels en sauzen. Je mag lavas meekoken, de smaak gaat niet verloren. Lavasstengels kun je klaarmaken als selder. De wortel van de lavas bereid je als knolselder of kan je raspen om salades op smaak te brengen. Lees verder »
Is lavas zout?
Lavas is een smaakversterker. Net als zout. Het versterkt dus de natuurlijke smaak van het eten. Een handig kruid dus voor wie zout-arm ee. Lees verder »