Hoe hoog mag een drempel zijn?

Wij krijgen vaak de vraag hoe hoog een drempel in huis eigenlijk mag zijn. Dit soort regels staan in bouwbesluit. Het volgende is te vinden in het bouwbesluit van 2012 en geldt voor alle woningen die gebouwd zijn vanaf dat jaar. De drempelhoogte van de toegangsdeur mag niet hoger zijn dan 2 cm. Lees verder »

Hoe hoog zijn drempels?

De snelheid waarmee men comfortabel over een drempel kan rijden hangt af van het ontwerp en het gebruikte voertuig. De standaarduitvoering in Nederland is een lengteprofiel in sinusvorm met een lengte van 4,80 meter. De hoogte bedraagt 8 tot 12 centimeter. Lees verder »

Hoeveel mag je rijden op een drempel?

In de Wegcode is de maximale toegelaten snelheid ter hoogte van een verkeersdrempel of een verkeersplateau vastgelegd op 30 km/u2. Rijbaankussens mogen dan weer enkel worden geïnstalleerd op wegen waar de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt. Strikt genomen gaat het niet om een 30 km/u-inrichting. Lees verder »

Wat is een Sinusdrempel?

De bedoeling van een drempel is om de snelheid van het autoverkeer te verlagen, niet om fietsers te hinderen. Van zogenaamde sinusvormige drempels (in een vloeiende lijn omhoog en omlaag) hebben fietsers relatief weinig last en daarom raadt de Fietsersbond deze aan. Lees verder »

Waar kun je verkeersdrempels verwachten?

De minimumafstanden tussen een bouwwerk (woning) en een verkeersplateau om hinder van verkeerstrillingen veroorzaakt door zware voertuigen zo veel mogelijk te voorkomen ligt, afhankelijk van de ondergrond, tussen de 10 en 20 meter. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe hoog mag een drempel zijn?