Hoe hou ik een banaan goed?
Bananen zijn gevoelig voor koudebederf. Bewaar ze op een droge, koele, donkere plek, maar niet in de koelkast. Avocado's en tomaten, rijpt of bederft sneller als je het bij bananen bewaart. Bananen kun je langer goed houden door de bovenkant van een tros in te wikkelen met vershoudfolie. Lees verder »
Hoe houd je bananen het langst goed?
Bananen die al rijp zijn kunt u het beste op een koele, donkere en droge plek bewaren. De koelkast is voor deze exemplaren een goede plek. Leg ze onderin in de groentelade, dan houdt u ze nog enige tijd goed. De wat groenere exemplaren bewaart u het beste op kamertemperatuur, dan rijpen ze verder. Lees verder »
Hoe voorkom je dat bananen te snel rijp worden?
Het gas ethyleen komt bij de banaan voornamelijk vrij uit de bovenkant. Door de bovenkant in te wikkelen voorkom je dat de bananen snel overrijp raken. Knoop een stukje plastic of plak een stukje aluminiumfolie om de bovenkant van de banaan. Hierdoor komt er minder gas vrij en blijven de bananen langer houdbaar. Lees verder »
Hoe voorkom je dat gesneden bananen bruin worden?
Net als bij andere soorten fruit kan zuur op je bananenschijfjes het oxidatieproces vertragen , legt Rushing uit. Spuit een lichte laag citroensap, limoensap, sinaasappelsap of azijn op het fruit. Lees verder »
Hoe voorkom je dat bananen snel bruin worden?
Door het fruit te besprenkelen met wat citroen-, limoen- of sinaasappelsap. Lees verder »