Hoe kom je aan een hulp in de huishouding?
Tegenwoordig doe je dat online, via digitale prikborden zoals hulp.nl en werksters.nl. Ook in opkomst zijn bemiddelingsbureaus als Helpling, Homeworks en ikzoekeenwittewerkster. Bij deze diensten heeft de hulp meestal al een intakegesprek gehad en is over het algemeen getest op zijn of haar schoonmaakvaardigheden. Lees verder »
Wie komt er in aanmerking voor huishoudelijke hulp?
U bent 18 jaar of ouder, en. U heeft géén recht op Wlz-zorg (zie hieronder), en. U kunt het huishouden niet kunt doen vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd, en. U heeft niet genoeg hulp van mensen in uw omgeving (bijvoorbeeld van uw partner, eventuele kinderen, familie of anderen). Lees verder »
Hoe kan ik thuishulp krijgen?
Hulp in huis vraagt u aan bij de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), waar de huishoudelijke hulp onder valt. Voor een huishoudelijke hulp vanuit de Wmo betaalt u een vaste bijdrage van 19 euro per maand. Lees verder »
Heb ik recht op poetshulp?
Als je zelf niet meer kunt instaan voor het regelmatig onderhoud van je woning, kun je een beroep doen op poetshulp. Je kunt daarvoor terecht bij diensten voor gezinszorg of soms het OCMW. De kostprijs van de poetsdienst is afhankelijk van het inkomen van jezelf of je gezin en van de gezinssamenstelling. Lees verder »
Waar vind ik hulp in de huishouding?
Particuliere hulp in huis Je kunt hiervoor iemand uit jouw eigen netwerk benaderen, of je kunt terecht bij Kruiswerk. Eén van de voordelen van een huishoudelijke hulp via Kruiswerk is dat je, op de dag die je wilt, één vaste hulp krijgt toegewezen. Vooraf heb je met deze hulp een kennismaking. Lees verder »