Hoe krijg je een verwijsbrief?
Soms heeft u voor zorg een verwijsbrief (verwijzing) nodig. Vaak kunt u die vragen aan uw huisarts. Dat wil zeggen dat u deze zorg alleen vergoed krijgt als u eerst naar uw huisarts bent geweest. En uw huisarts u voor deze zorg heeft doorverwezen. Lees verder »
Hoe kom ik aan een verwijsbrief?
De huisarts geeft alleen een verwijzing als dit medisch nodig is. De huisarts weigert een verwijzing als hij ervan overtuigd is dat deze voor u niet zinvol is. Uw huisarts moet dan duidelijk aan u uitleggen waarom hij geen verwijsbrief wil geven. Lees verder »
Hoe krijg je een verwijzing van de huisarts?
Je hebt recht op een verwijzing naar een specialist als dat medisch noodzakelijk is. Jouw huisarts beoordeelt of die noodzaak er is. De huisarts zal een verwijzing weigeren als hij ervan overtuigd is dat deze voor jou niet zinvol is. Jouw huisarts moet dan duidelijk aan je uitleggen waarom hij geen verwijzing geeft. Lees verder »
Hoe werkt een doorverwijzing van huisarts?
Een specialist kan de patiënt altijd terugverwijzen naar de huisarts en in de brief huisarts advies geven over een nieuwe verwijzing. Verschijnt de patiënt op de dag van het eerste consult in het ziekenhuis zonder verwijsbrief, dan wordt de patiënt beschouwd als zelfverwijzer en moet hij/zij de zorg zelf betalen. Lees verder »
Wie mag verwijsbrief schrijven?
Uw arts geeft de verwijsbrief alleen als dat medisch noodzakelijk is. In een verwijsbrief schrijft de arts de reden waarom u wordt doorverwezen naar de specialist. Soms krijgt u een papieren verwijsbrief om aan de specialist te geven, soms stuurt uw arts een digitale verwijzing rechtstreeks door naar het ziekenhuis. Lees verder »