Hoe krijg je een Wiebeltand eruit?
Zit een melktandje al flink los? En wil je die er als ouder zelf uithalen? Dan is het makkelijk om een droge zakdoek of een gaasje te pakken deze op/om het tandje te leggen en voorzichtig te draaien. Trekken heeft minder effect. Lees verder »
Hoe krijg je een losse tand eruit?
Uiteraard word je voor het trekken van de tand of kies goed verdoofd. De tandarts wrikt de kies eerst een beetje los en daarna wordt de kies er uit getrokken. Soms splitst de tandarts de kies eerst en wordt de kies er in delen uitgehaald. Het kan zijn dat de tandarts het nodig vindt om de wond te hechten. Lees verder »
Hoe lang duurt het voordat een losse tand eruit gaat?
Meestal groeit de losgeraakte tand goed vast en kan de spalk na 4 weken worden verwijderd. Lees verder »
Wat te doen bij een Wiebeltand?
“Je kunt er zachtjes mee spelen of met je tong bewegen zodat de tand steeds wat losser gaat zitten zonder dat het pijn doet. Maar forceren is niet nodig.” Ooms ziet vaker dat kinderen het wisselen eng vinden. Lees verder »
Kan een losse melktand weer vast gaan zitten?
Het grootste probleem bij een uit- of losgeslagen tand is het niet weer vastgroeien van de tand in het kaakbot. In zo'n geval is de tand verloren. Bij een uitgeslagen tand sterft de pulpa af: er zal dus altijd een wortelkanaalbehandeling moeten gebeuren. Lees verder »