Hoe maak je een kristal van suiker?
Het kristalliseren van suiker gebeurd bij een oververzadiging van suiker. Hoe warmer de vloeistof is waarin suiker wordt opgelost, deste meer suiker het kan opnemen. Wanneer het dus kouder wordt, wordt de verzadigingsgraad lager en is het risico op suikerkristallen grote. Lees verder »
Waarom kristalliseert suiker?
De suiker was niet volledig opgelost voor die begon te koken, geroerd tijdens het koken of er zaten nog kristallen aan de rand van de pan die in de siroop zijn gevallen. Wanneer de siroop begint te kristalliseren voordat het gekarameliseerd is kan u een eetlepel honing toevoegen en draai de pan om het te mengen. Lees verder »
Hoe maak je een Rock Candy?
- 200 milliliter water;
- Theeglazen;
- Satéprikkers;
- Wasknijpers;
- Schoteltje met een beetje suiker;
- Eventueel: smaakstof naar keuze.
- Lees verder »
Wat is het verschil tussen suiker en kandijsuiker?
Kandijsuiker wordt gemaakt door ruwe bietsuiker of rietsuiker te laten kristalliseren. Zo ontstaan er langzaam grote kristallen van suiker. Om deze reden wordt er ook wel over suikerkristallen gesproken wanneer het over kandijsuiker gaat. Lees verder »