Hoe taartbodem krokant houden?
De meest toegepaste manier is om je taartkorst blind te bakken. Dat betekent dat je het deeg al bakt, voordat de vulling erin gaat. Meestal dek je het deeg af met bakpapier of aluminiumfolie en vul je de vorm met iets zwaars zoals (bak)bonen. Zo voorkom je dat de korst rijst in de oven. Lees verder »
Hoe voorkom je een natte bodem bij hartige taart?
Klop een ei los en bestrijk de bodem na het blind bakken met het losgeklopte ei. Tijdens het bakken stolt het ei en voorkomt het dat vocht in de bodem trekt. Bak de bodem met het losgeklopte ei ca. 5 minuten voordat je de vulling toevoegt. Lees verder »
Wat maakt deeg krokant?
Je kunt best een metalen bakvorm gebruiken. Die worden namelijk goed heet, waardoor het deeg een krokant korstje krijgt. Vet hem in (met bloem bestrooien is niet nodig, want dat doe je enkel bij een lopend beslag zoals voor cake of biscuit). Lees verder »
Hoe blijft bladerdeeg krokant?
Bladerdeeg bestaat uit laagjes deeg en een vetstof. Deze gelaagde structuur zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken mooi rijst en dat het deeg krokant bak. Lees verder »