Hoe vul je een beginbalans in?

Ga naar het tabblad Boekhouden → Boekhouden → Tussenrekening balans → Nieuwe boeking. Vul als boekingsdatum de eerste dag van nieuwe boekjaar in, bijvoorbeeld: 01-01-2020. Vul bij omschrijving in Beginbalans of Openingsbalans. Maak voor elke grootboekrekening een nieuwe boekingsregel en vul het saldo in. Lees verder »

Hoe boek je een beginbalans?

In de beginbalans leg je per balansrekening het beginsaldo vast in het laagste (eerste) boekjaar in Profit. Hierbij kun je denken aan vaste activa, banksaldi, kasgeld, voorraden en leningen. Ook leg je de openstaande posten van debiteuren en crediteuren vast. Lees verder »

Bron: help.afas.nl

Wat staat er allemaal op de beginbalans?

De beginbalans ook wel startbalans genoemd, is een overzicht van alle bezittingen, het vreemd vermogen (de schulden) en het eigen vermogen aan het begin van een periode. Meestal zijn de cijfers van de beginbalans gebaseerd op de eindbalans van de voorgaande periode. Lees verder »

Waarom beginbalans?

Waarom maak je een beginbalans? Als ondernemer kom je verschillende vormen van de balans tegen. Je hebt de begin– en eindbalans. Met een beginbalans geeft je onderneming aan met welke cijfers je onderneming een bepaalde periode ingaat. Lees verder »

Hoe ziet een eindbalans eruit?

De eindbalans is een overzicht van alle bezittingen, het vreemd vermogen (de schulden) en van het eigen vermogen aan het einde van een periode. Meestal komen de cijfers voor de eindbalans voort uit de beginbalans en uit eventuele tussentijdse resultatenrekeningen. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe vul je een beginbalans in?