Hoe weet je of je iets hebt verwerkt?
Je denkt veel na over de situatie. Je vraagt jezelf af wat er is gebeurd en waarom. Of hoe je zou reageren als het je weer zou overkomen. Je hebt het gevoel dat de ingrijpende gebeurtenis weer zou kunnen gebeuren in de toekomst. Lees verder »
Hoe kun je dingen verwerken?
Er bestaat geen handleiding om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Heftige gevoelens en reacties horen bij verwerking. Een gevoel is nooit verkeerd. Probeer een evenwicht te vinden tussen stilstaan bij wat er gebeurde en verdergaan met je leven. Lees verder »
Waarom kom ik niet bij mijn gevoel?
Als je je gevoelens moeilijk kunt ervaren, is er vaak sprake van veel gedachten. Daar kunnen je gevoelens niet overheen komen. Er is een aantal methodes om ruimte te geven aan je gevoel. Je moet wel gemotiveerd zijn om te voelen, ook als er eerst wat minder prettige gevoelens voorbij komen. Lees verder »
Wat gebeurt er als je je emoties niet uit?
Een emotie zoekt altijd een uitweg, zoals water ook altijd blijft stromen. En desnoods een overstroming veroorzaakt als het niet anders kan. Als jij een emotie onderdrukt, kan deze je lichaam niet verlaten. En zal van zich laten spreken door middel van lichamelijke klachten en in het ergste geval zelfs ziekte. Lees verder »
Waar voel je verdriet in je lichaam?
Vrijwel elke emotie veroorzaakt meer activiteit in de borst: een blijk een versnelde hartslag en ademhaling. Dat mensen het hoofd ook vaak rood inkleuren duidt op activiteit van de gezichtspieren, maar ook op veranderingen in gedachten en gevoelens. Lees verder »
- Hoe verwerk je een heftige gebeurtenis?
- Hoe kom je uit de ontkenningsfase?
- Wat is stereotyperend gedrag?
- Wat is een vooroordeel voorbeeld?
- Hoe kun je stereotypering en vooroordelen voorkomen?
- Hoe beïnvloeden vooroordelen en stereotyperingen je handelen?
- Wat doet een neurochirurg?
- Wat verdient een neurochirurg per maand?