Hoe weet je of je watervergiftiging hebt?

Misselijk, niet lekker voelen, overgeven; • Hoofdpijn; • Vergeetachtigheid, verwarring; • Verlaagd bewustzijn; • Spierkrampen; • Vermoeidheid en slaapneigingen. Met uitzondering van de hoge lichaams temperatuur lijken de symptomen van een watervergiftiging op die van oververhitting. Lees verder »

Hoe snel krijg je een watervergiftiging?

Ook teveel water kan nare gevolgen hebben. Tot voor kort werd altijd beweerd dat je maar niet genoeg water kunt drinken. Maar net als met ieder voedingsmiddel kan je er ook teveel van binnenkrijgen. Watervergiftiging kan al bij drie liter per uur optreden. Lees verder »

Wat te doen bij vermoeden watervergiftiging?

Bij watervergiftiging is het aan te raden om lauw water of bouillon te drinken met een flinke hoeveelheid zout toegevoegd (10%) Ook kan gekozen worden voor het innemen van een zoutoplossing. Het zout zorgt ervoor dat het water kan worden opgenomen en dat de symptomen verdwijnen. Lees verder »

Hoe loop je watervergiftiging op?

Watervergiftiging of hyponatriëmie ontstaat wanneer er te veel water (of frisdrank of een hypotone sportdrank) en te weinig natrium wordt ingenomen. Tijdens inspanning waarbij u zweet, gaat er bovendien natrium verloren, terwijl de nieren het extra vocht dat u inneemt, niet snel genoeg kunnen afvoeren. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe weet je of je watervergiftiging hebt?