Hoe werkt camouflage bij dieren?

Dat heeft alles te maken met camouflage: ze zijn perfect aangepast aan hun leefomgeving. Camouflage werkt in twee richtingen. Prooien maken zichzelf onzichtbaar voor roofdieren om niet als lekkere hap te eindigen. Maar ook predatoren doen aan camouflage om ervoor te zorgen dat ze ongemerkt kunnen toeslaan. Lees verder »

Hoe leerden dieren camoufleren?

De specifieke kleuren van een dier worden gedeeltelijk bepaald door de genen die het van zijn ouders krijgt. Dat betekent dat genen die dieren verbergen zich kunnen verspreiden dankzij natuurlijke selectie , wat leidt tot de evolutie van voortreffelijke camouflage. Lees verder »

Waarom hebben dieren camouflage?

Camouflage zorgt dus voor veiligheid, zowel in de aanval als in de verdediging. Schutkleur Dieren hebben dezelfde redenen om niet op te willen vallen. Ze willen niet ten prooi vallen aan een vijand. En roofdieren willen ongezien hun prooi kunnen besluipen. Lees verder »

Hoe gebruiken dieren schutkleuren?

Schutkleur. De bekendste vorm is de schutkleur: kleur aannemen van de achtergrond. Sommige dieren kunnen zich dankzij een camouflerende schutkleur verschuilen voor belagers, andere gebruiken hem om te jagen op prooien. Ook moeten dieren het gepaste gedrag vertonen bij hun camouflage. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt camouflage bij dieren?