Hoe werkt de bezittelijk voornaamwoord?
Het bezittelijk voornaamwoord geeft aan van wie of wat iets is. Als je bijvoorbeeld zegt: “Dat is zijn fiets”, vertelt het woord 'zijn' van wie de fiets is. Let op: Eigennamen en zelfstandige naamwoorden zijn géén bezittelijke voornaamwoorden. Het gaat altijd om woorden als 'mijn', 'jouw', 'zijn' of 'haar'. Lees verder »
Hoe gebruik je een bezittelijk voornaamwoord?
Bezittelijke voornaamwoorden zijn woorden als mijn, jouw, zijn, haar, ons enzovoort. Ze drukken uit dat er een relatie van bezit of herkomst is tussen een persoon of zaak en een zelfstandig naamwoord: mijn auto, haar vader. Bezittelijke voornaamwoorden kunnen bijvoeglijk en zelfstandig worden gebruikt. Lees verder »
Hoe vind je een bezittelijk voornaamwoord?
Woorden als mijn, jouw, uw en zijn zijn bezittelijke voornaamwoorden: 'Dat is mijn fiets', 'Vergeet jouw/uw tas niet! ', 'Ik houd van de herfst en zijn kleuren. ' Bezittelijke voornaamwoorden geven aan dat er een bepaalde relatie is tussen een persoon, dier of instantie en een zelfstandig naamwoord. Lees verder »
Wat is een bezittelijk voornaamwoord in het Frans?
Het gebruik van het bezittelijk voornaamwoord in het Frans werkt net iets anders dan in het Nederlands. Hier is het altijd mijn, zijn, haar, uw of jullie. In Frankrijk hangt dat af van het zelfstandig naamwoord dat erbij staat. Mijn fiets is in het Frans bijvoorbeeld 'mon vélo' en mijn schilderij is 'ma peinture'. Lees verder »
Is je een bezittelijk voornaamwoord?
Als bezittelijk voornaamwoord van de tweede persoon enkelvoud kan zowel de volle vorm jouw als de gereduceerde vorm je gebruikt worden. Jouw is nadrukkelijker dan je. Als er geen speciale nadruk nodig is, wordt in de praktijk vaker voor je dan voor jouw gekozen. Lees verder »
- Wat is het verschil tussen een persoonlijk en een bezittelijk voornaamwoord?
- Wat is een Toelatingsassessment?
- Wat voor vragen krijg je bij een assessment?
- Wat houdt een assessment in?
- Wat is een intake assessment?
- Wat is de betekenis van fleurig?
- Wat is een insolventie?
- Wat is het doel van de Insolventiewet?