Hoe werkt een Gashouder?
Als er gas in de gashouders komt, duwt dit de klok omhoog. Wanneer de buitenring mee omhoog wordt getrokken, zorgt een waterslot ervoor dat het gas niet kan ontsnappen. Wanneer gas uit de klok gaat, neemt de druk af en zakt de klok weer naar beneden. Lees verder »
Hoe hoog is de Gashouder?
Trots van Westergas Met een oppervlakte van 2500 m2 en een hoogte van 14,5 meter biedt de Gashouder een indrukwekkende backdrop voor een beurs, seminar of congres, maar ook voor presentaties en live shows. Lees verder »
Hoe werd vroeger stadsgas gemaakt?
Reacties. In de 19e en 20e eeuw hadden veel grotere steden een gasfabriek: In een gasfabriek werd steenkool verhit in een zuurstofloze omgeving; bij die verhitting ontstaat een mengsel van diverse brandbare gassen, waaronder koolmonoxide, waterstofgas en methaan. Dit heette stadsgas of lichtgas. Lees verder »
Wat is er in de Westergasfabriek?
De nog aanwezige historische gebouwen zijn gerenoveerd en worden gebruikt door creatieve en culturele ondernemers. Een deel van de ruimtes wordt verhuurd voor tijdelijke evenementen zoals feesten (Westerunie), festivals, productpresentaties (Westerliefde), theater (Theater de Krakeling) of tentoonstellingen. Lees verder »