Hoe werkt een interim?

Als interim professional werk je via het detacheringsbureau op opdrachtbasis bij verschillende bedrijven. Zo werk je bijvoorbeeld eerst 6 maanden op opdracht bij ING en vervolgens 9 maanden bij Heineken. Een groot voordeel? Als interimmer krijg je ook doorbetaald als je tijdelijk geen opdracht hebt. Lees verder »

Bron: www.dpa.nl

Wat zijn de nadelen van werken met een interimcontract?

De nadelen van een interimcontract Bovendien bouwt de uitzendkracht anciënniteit op bij het uitzendkantoor op voorwaarde dat de onderbreking tussen 2 uitzendcontracten niet meer dan 7 dagen bedraagt. Snel ontslag mogelijk – De meeste interimcontracten hebben meestal een beperkte duur. Lees verder »

Hoe lang kun je als interim werken?

Uitzendkrachten mogen maximaal 12 maanden tewerkgesteld worden voor hetzelfde motief. Bijvoorbeeld: een medewerker is 12 maanden ziek en wordt vervangen door een uitzendkracht. Als de ziekte na 12 maanden verlengd wordt, is uitzendarbeid voor die vervanging niet langer mogelijk. Lees verder »

Hoe gebruik je ad interim?

De uitdrukking 'ad interim' betekent in die taal 'in de tussentijd' of 'tijdelijk'. In het Nederlands gebruiken we het woord meestal in combinatie met een functie binnen organisaties: iemand is interim-manager of interim-minister. Zo iemand heeft een tijdelijke functie of positie en is vaak een extern persoon. Lees verder »

Waarom werken als interim?

Werken als interimmer kan veel voordelen hebben. Je hebt veel vrijheid qua werktijden en bepaalt zelf hoe je je werkzaamheden uitvoert. Je kiest je eigen opdrachten en werkomgeving uit, en je leert veel van het binnenkijken bij verschillende organisaties. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werkt een interim?