Hoe werkt het met overuren?

Meestal staat één uur overwerken gelijk aan één uur meer loon. Het is ook mogelijk dat er een extra toeslag voor overwerk is opgenomen in het arbeidscontract of de cao van de branche waarin je werkt. In dit geval krijg je een toeslag die vergelijkbaar is met de toeslag die je op een gewerkte feestdag ontvang. Lees verder »

Hoeveel krijg ik voor mijn overuren?

Er zijn cao's waarin een toeslag pas aan de orde komt bij veel overwerk. Bijvoorbeeld: voor de eerste vijf overuren per maand geldt het gewone uurloon; voor uren die meer gewerkt worden, geldt een toeslag van 25 procent (in totaal dus 125 procent van je gewone uurloon). Lees verder »

Hoe werken over uren?

Neem als voorbeeld een werknemer met een contract voor 32 uur per week, die in een bepaalde week 42 uur heeft gewerkt. De fulltime werkweek betreft in dit geval 40 uur (dit kan per branche verschillen). Dan heeft de werknemer dus (40 – 32) = 8 meeruren gemaakt en (42 – 40) = 2 overuren. Lees verder »

Hoe zwaar zijn overuren belast?

Betaal ik meer belasting over overuren? Nee, u betaalt niet meer belasting over overuren dan over uw normale werkuren. Uw belasting hangt af van uw totale inkomen. Doordat u meer uren werkt, verdient u meer salaris. Lees verder »

Wat gebeurt er met overuren?

Of je overuren betaald krijgt, hangt af van de afspraken die met je werkgever zijn gemaakt. Bijvoorbeeld over een toeslag op je gemaakte overuren. Het kan dus zijn dat er in je cao, bedrijfsreglement of arbeidsovereenkomst afspraken staan over uitbetaling van overuren of opname in tijd voor tijd. Lees verder »

Bron: www.cnv.nl
Gerelateerd aan Hoe werkt het met overuren?