Hoe word je biersommelier?

In Nederland is de opleider tot biersommelier StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland). Op verschillende plekken in Nederland kun je beginnen aan je de opleiding om je bierkennis te vergroten. Je bent pas biersommelier als je het derde niveau succesvol hebt afgerond. Lees verder »

Hoe word je bierbrouwer?

Je kunt namelijk de MBO 4 opleiding bierbrouwer volgen van het StiBON. Dit is de enige officiële Nederlandse opleiding waarin bierbrouwen het belangrijkste is. Het is een BBL MBO 4 traject en dat betekent dat je 4 dagen werkt in een brouwerij en 1 dag les krijgt op school. De opleiding duur in totaal 2 jaar. Lees verder »

Bron: brouwpunt.nl

Wat doet een biersommelier?

De voornaamste taken van een biersommelier zijn het geven van gedetailleerde informatie over bier, bierstijlen en het smaakprofiel ervan. De sommelier geeft ook biersuggesties bij een bepaald gerecht of gang en de uitleg over de bierkaart. Lees verder »

Hoe moet je bier proeven?

Neem een nipje van het bier en laat het over je tong gaan. Neem nog een slok en laat deze rondgaan in je mond voor je het doorslikt. Beschrijf het mondgevoel (Romig, waterig, stoperig) en de smaken/aroma's die jij hebt ervaren. De kunst is om dit zo vaak mogelijk te doen en zo ga je steeds beter leren bier te proeven. Lees verder »

Bron: brouwpunt.nl

Hoe noem je een bier kenner?

De zytholoog (afkomstig van het Griekse woord 'zythos' = bier) is naar analogie met de Sommelier in de wijnbranche, de bierkenner bij uitstek. Een andere naam voor zytholoog is bieroloog of bierkenner. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe word je biersommelier?