Hoe zit ons lichaam in elkaar?

Het menselijk lichaam bestaat uit lichaamsdelen, met als hoofdindeling het hoofd, de romp, de armen met handen en vingers en de benen met voeten en tenen. Er zijn organen waarvan sommige, zoals de huid, zich uitstrekken over meerdere van deze lichaamsdelen. Andere organen zijn de hersenen en de maag. Lees verder »

Hoe zit het menselijk lichaam in elkaar?

Het menselijk lichaam is opgebouwd uit een schedel, het tongbeen, de wervelkolom, 12 paren ribben, een borstbeen, sleutelbeenderen, schouderbladen, een opperarmbeen, spaakbeen, de ledematen in de armen, de bekkengordel en de onderste ledematen in de benen. Een baby heeft bij de geboorte 350 hele kleine botjes. Lees verder »

Hoeveel water is er in ons lichaam en welke zijn de compartimenten van het Lichaamswater?

Niet alle organen zijn overigens even waterrijk: de longen bestaan bijvoorbeeld voor 90 procent uit water; de huid voor 80 procent en de hersenen voor 70 procent. Botten en tanden bevatten toch ook nog respectievelijk 20 en 10 procent.” “De overige 40 procent van het totale watergehalte bevindt zich buiten de cellen. Lees verder »

Hoe is de mens opgebouwd van klein naar groot?

Dit boek gaat over de mens, een heel groot organisme. Van klein naar groot is een organisme op- gebouwd uit: cellen – weefsels – organen – orgaanstelsels. Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 60 biljard cellen, voluit geschre- ven zijn dat 60.000.000.000.000.000 cellen. Lees verder »

Bron: libris.nl

Hoe noem je delen van het lichaam?

Als lichaamsdeel worden aangemerkt: hoofd, romp, armen (met de handen en vingers) en benen (met de voeten en tenen). bloedvaten, waaronder: slagaders, aders en haarvaten. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe zit ons lichaam in elkaar?