Hoeveel kip voor 1 persoon?
Rooster je een hele kip, gans of kalkoen? Ga dan uit van 400-500 gram per persoon. Het lijkt veel, maar houd er rekening mee dat een hele vogel bestaat uit aardig wat bot. De kans is natuurlijk aanwezig dat je nog wat restjes overhoudt, maar dit is gezien de volgende dag helemaal niet erg. Lees verder »
Hoeveel vlees rekenen per persoon?
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon. Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten? Lees verder »
Hoeveel gram per persoon?
Volwassenen hebben zo'n 100 tot 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren per dag nodig. Dat is dan het gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld vleeswaren en bereid vlees samen. Vlees verliest bij de bereiding ongeveer een kwart aan gewicht (vocht). Lees verder »
Hoeveel drumsticks per persoon?
Ga dan uit van 400-500 gram per persoon. Het lijkt veel, maar houd er rekening mee dat een hele vogel bestaat uit aardig wat bot. De kans is natuurlijk aanwezig dat je nog wat restjes overhoudt, maar dit is gezien de volgende dag helemaal niet erg. Lees verder »
Hoeveel gram groente en vlees per persoon?
Uitleg porties: 1 portie vlees of vis of peulvruchten= 100 – 125 gram bereid. 4-5 aardappelen = 200 – 250 gram gekookt (dit komt neer op 4-5 opscheplepels) 250 gram groente = 5 opscheplepels. Lees verder »
- Hoeveel spelers zitten er in een handbalteam?
- Wie zitten er in het Nederlands handbalteam?
- Is er vandaag handbal op tv?
- Waar wordt handbal WK uitgezonden?
- Wat is het verschil tussen een accu en een batterij?
- Wat is de functie van de accumulator?
- Wat betekent accumulator?
- Wat doet een accumulator in het hydraulische systeem?