Hoeveel maanden salaris bij vaststellingsovereenkomst?
Vaak geldt deze vergoeding in de praktijk als de ondergrens in de onderhandelingen. De transitievergoeding bedraagt in de basis 1/6 maandelijks rekenloon per half jaar dat het dienstverband duurt. De transitievergoeding is in 2020 gemaximeerd op € 81.000,- bruto, of een jaarsalaris als dat meer is. Lees verder »
Hoeveel maanden bij vaststellingsovereenkomst?
Het dienstverband eindigt meestal op de laatste dag van de maand. Bij ontslag met wederzijds goedvinden speelt de opzegtermijn een belangrijke rol. De WW houdt hier namelijk rekening mee....Opzegtermijn. Lees verder »
Welk maandsalaris bij transitievergoeding?
Bij de berekening van de transitievergoeding is uw brutoloon het uitgangspunt. Dit is het brutoloon dat u in uw contract hebt afgesproken. Uw loon kan lager zijn geweest door bijvoorbeeld ziekte of verlof. Dit heeft geen invloed op het voor u geldende brutoloon. Lees verder »
Hoeveel maanden krijg je mee bij ontslag?
De transitievergoeding bedraagt grofweg 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Er geldt geen minimale periode dat je in dienst moet zijn geweest. Als een ontslag plaatsvindt als gevolg van een combinatie van verschillende onvoldragen ontslaggronden, kan de vergoeding vermenigvuldigd worden met een factor 1,5. Lees verder »
Wat is gebruikelijk bij een vaststellingsovereenkomst?
Een vaststellingsovereenkomst is een contract waarmee de werkgever en de werknemer het dienstverband vrijwillig, met wederzijds goedvinden kunnen beëindigen. Een ontslagprocedure bij kantonrechter of UWV is dan niet meer nodig. In de overeenkomst worden de voorwaarden waaronder beëindigd wordt vastgelegd. Lees verder »