Hoeveel procent alcohol zit er in rakija?
Een heerlijke sterke drank, als je er naar kijkt dan kun je het effect al bijna voelen. Het laagste alcoholpercentage, in wat voor soort Rakija dan ook, is 20%. Het hoogste legale percentage dat het mag hebben is 60%. Lees verder »
Hoe drink je rakija?
Eet voor of tijdens het drinken van rakija Als u besluit om rakia te ervaren in een restaurant, doe het dan tijdens het eten van een salade of "meze" (Slavische tapas) als eerste deel van de maaltijd. U kunt het blijven drinken tijdens de maaltijd, dat doe ik zeker, maar het is niet de gewoonte. Lees verder »
Hoe sterk is raki?
Het alcoholpercentage in deze drank is ongeveer 40%. Raki is te vergelijken met ouzo maar zonder anijssmaak. Ook is raki te vergelijken met de Italiaanse Grappa. Raki wordt gedistilleerd uit de overblijfselen van de druiven, (wijnmost) nadat de wijn uit druiven is geperst. Lees verder »
Hoe heet de nationale drank in Servië?
In Servië is slivovitsj de nationale drank en bevat ongeveer 47% alcohol en het is vrij gebruikelijk om 's ochtends een slivovitsj te drinken. De pruimenbrandewijn wordt ook als één van de nationale dranken van Moravië en Tsjechië beschouwd. Veel inwoners maken hun slivovitsj zelf. Lees verder »
Hoe maak je rakija?
Het maken van Rakija is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, het proces bestaat uit het fermenteren en destilleren van fruit, groente, kruiden, of zelfs bomen, wat je maar wilt. 'Als je er iets uit kunt persen, dan kun je er Rakija mee maken'. Lees verder »