Hoeveel publieke omroepen zijn er?
Er zijn 6 publieke omroepverenigingen met een erkenning voor de publieke omroep. Zij voldoen aan de eisen voor een omroeporganisatie . Ze hebben bijvoorbeeld een minimaal aantal betalende leden (150.000). Ook onderscheiden zij zich van andere omroepen. Lees verder »
Hoeveel lokale omroepen zijn er?
Sinds het midden van de jaren 80 is het aantal lokale omroepen enorm gegroeid. In 2012 waren er rond de 285 publieke lokale omroepen. Sinds het eind van de jaren 80 mochten deze stations ook via de ether uitzenden en sinds enige jaren ook in FM stereo. Lees verder »
Hoeveel geld krijgt de publieke omroep per jaar?
De Nederlandse publieke omroep wordt gefinancierd door het Ministerie van OCW. De totale OCW-bijdrage bedroeg in 2018 794 miljoen euro. In 2019 bedraagt de bijdrage 780 miljoen euro. Dit bedrag is inclusief eenmalige bijdrage van 40 miljoen euro vanwege teruglopende STER inkomsten. Lees verder »
Wat is het verschil tussen publieke en commerciële omroepen?
Publieke omroepen besteden in de regel meer aandacht aan kunst, cultuur en actualiteiten (vaak dure programma's voor kleine doelgroepen), terwijl commerciële omroepen vaak meer aandacht besteden aan sport, films en amusement (vaak goedkopere programma's voor grote doelgroepen). Lees verder »
Wat is de grootste omroep?
Wat zijn de grootste omroepverenigingen? De grootste omroep is BNN/VARA. Alles is relatief, want omroepen verliezen enorm veel leden. Sinds 2014 zijn ze praktisch gehalveerd. Lees verder »