Hoeveel universa zijn er?
Men heeft het over naar ruwe schatting 10100 tot 10500 mogelijke universa die samen een landschap van mogelijke universa vormen. Ons eigen universum neemt slechts één vallei in temidden van dit schier oneindige berglandschap van mogelijke universa. Alle universa die gerealiseerd zijn, vormen samen een multiversum. Lees verder »
Hoeveel heelallen bestaan er?
En ooit werd gedacht dat het Melkwegstelsel uniek is, maar nu weten we dat er zo'n honderd miljard sterrenstelsels in het waarneembare heelal voorkomen. Misschien moeten we voorzichtig zijn met het idee dat het heelal uniek is. Lees verder »
Hoeveel parallelle universums zijn er?
We leven niet in één wereld, maar in drie parallelle werelden tegelijk. Met dat bizarre inzicht wil de Nederlandse natuurkundige Walter van Suijlekom ons begrip van de werkelijkheid compleet overhoop gooien. Lees verder »
Wie heeft multiversum bedacht?
Een moderne toepassing van het multiversum buiten de natuurkunde wordt gevormd door het werk van Johnjoe McFadden die het gebruikt als een aanvulling van de natuurlijke selectie bij de verklaring van de evolutie. Lees verder »
Hoe zit het universum in elkaar?
Volgens de hedendaagse kennis is het zichtbare heelal opgebouwd uit grote groepen superclusters en clusters die, samen met slierten sterrenstelsels (filamenten), een draderig netwerk vormen waartussen zich enorme superholtes bevinden. Lees verder »