Is de kleine zilverreiger zeldzaam?
De kleine zilverreiger is een bewoner van lagunes, moerassen en andere gebieden met ondiep zoet of zout water. In Nederland is de kleine zilverreiger zeldzamer dan zijn verwant - de grote zilverreiger - en heb je in Zeeland en op de Wadden de grootste kans om er een tegen te komen. Lees verder »
Waar broed de zilverreiger?
Broeden. Broedt van april tot juni bij voorkeur in kolonies in rietmoerassen, oeverzones van meren en plassen, bossen langs rivieren (ooibossen) en aan kusten bij de mondingen van rivieren. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een zilverreiger en een witte reiger?
Die heten blauwe reigers, al zijn ze niet blauw. Er zijn in Nederland twee soorten witte reigers algemeen, en die heten zilverreigers, al zijn ze niet zilverkleurig. De meldingen gaan meestal over grote en soms over kleine zilverreigers. Beide zilverreigers broedden eind jaren zeventig voor het eerst in Nederland. Lees verder »
Hoe oud kan een zilverreiger worden?
Gemiddeld leeft de grote zilverreiger zo'n 15 jaar, wat al heel mooi is; toch zijn er al soortgenoten van wel 23 jaar oud gespot. Lees verder »
Hoe ziet een zilverreiger er uit?
Grote zilverreiger De vogel is iets slanker dan de blauwe reiger, maar zeker niet kleiner. Meestal hebben ze een gele snavel en zwarte poten. In het broedseizoen kunnen grote zilverreigers echter ook een zwarte snavel hebben. Vooral in de winter is de soort in grote delen van Nederland een gewone verschijning geworden. Lees verder »