Is drop iets Nederlands?
Het is iets typisch Nederlands. Drop wordt gemaakt van wortelsap uit de zoethoutplant. Het is vrijwel nergens ter wereld te krijgen. Nederlanders die naar het buitenland verhuizen, zeggen vaak dat ze drop het meest missen. Lees verder »
Waar komt drop oorspronkelijk vandaan?
In het zuiden van Italië werd in 1731 voor het eerst van zoethoutwortel drop gemaakt. Giorgio Amarelli wist in zijn dropfabriek het gedroogde zoethout om te zetten in “Glycyrrhiza glabra”, de Latijnse naam voor blokdrop. Het was nog niemand gelukt om van de wortel een zacht snoepje te maken. Lees verder »
Waarom is drop zo populair?
De gemiddelde Nederlander eet zo'n twee kilo drop per jaar, wat het totaal 32 miljoen kilo per jaar maakt. Ook in Scandinavië en in Noord Duitsland wordt veel drop gegeten. Eén van de vele theorieën is dat deze landen op zee zijn gericht en daardoor een voorkeur hebben voor zoute dingen. Lees verder »
Waarom eten we alleen in Nederland drop?
Drop als medicijn Men had al gauw door dat dit bestandsdeel een slijmoplossende werking had. Het werd daarom ingezet als medicijn tegen verkoudheid, maagzweren en zelfs infecties. Zowel het leger van Alexander de Grote, de Romeinen en de Grieken gebruikten zoethoutwortel als geneesmiddel. Lees verder »
Welke landen hebben drop?
Drop wordt niet alleen in Nederland gegeten. Drop is namelijk ook populair in andere Europese landen, zoals Duitsland, Engeland en Scandinavië, maar ook in Portugal houdt men van soortgelijke snoep. De drop consumptie ligt in de landen echter wel lager dan in Nederland. Lees verder »