Is veldsla winterhard?
Veldsla (Valerianella locusta) is misschien maar een klein plantje, maar is zeer belangrijk. Dit inheemse plantje is namelijk winterhard en kan zonder veel problemen de winter overleven. Het zit bovendien vol vitamine C en ijzer. Veldsla komt in heel Europa in de natuur voor en wordt al eeuwen in het wild geplukt. Lees verder »
Kan veldsla tegen vorst?
veldsla heeft heel diepe wortels en kan heel goed tegen vorst. Bij een lichte vorst van 0 tot -4 C° houdt je veldsla makkelijk stand. Als het -5°C wordt en kouder, dan leg je best net zoals bij alle bladgewassen als het goed vriest, een vliesdoek over de plantjes. Lees verder »
Hoe moet je veldsla oogsten?
Je kunt ze vlak boven de grond afsnijden, zodat je ervoor zorgt dat de rozet mooi bij elkaar blijft. Ook kun je ervoor kiezen om alleen de grootste bladeren eraf te plukken, en de rest van de plant verder te laten groeien. Lees verder »
Welke sla in de winter?
Wat is Wintersla? Wintersla is een versie van de gewone kropsla of botersla die extra goed tegen kou kan. Daarom kun je deze soort prima in het najaar zaaien om in de winter of het vroege voorjaar van te oogsten. Vaak wordt deze soort 's winters 'onder glas' geteeld of in een koude kas. Lees verder »
Hoe veldsla planten?
Veldsla zaai je altijd ter plaatse, in rijen of breedwerpig (maar dit is wel lastig als je wilt wieden). Zaai vooral dun, zodat de plantjes zich goed kunnen ontwikkelen en zijscheutjes kunnen vormen. Veldsla kiemt vrij traag, pas na zo'n 2 tot 3 weken. Lees verder »