Is visserij duurzaam?
De duurzaamheid van een visserij is een doorlopend proces. Ook na MSC certificering blijft de visserij regelmatig beoordeeld worden. Vaak moeten dan verdere verbeteringen doorgevoerd worden. Lees verder »
Is vis eten duurzaam?
Eén keer per week vis of schaaldieren eten is goed voor je gezondheid. Maar visvangst en viskweek is niet altijd goed voor de natuur en het milieu. Sommige vissoorten dreigen uit te sterven door overbevissing en bijvangst. De vangst en kweek van vis heeft impact op het milieu. Lees verder »
Waarom is vis duurzaam?
Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat en respect heeft voor de onderwater natuurwereld en bedreigde soorten. Door de oceanen te beschermen, kunnen mensen die afhankelijk zijn van visserij in hun levensonderhoud blijven voorzien. Lees verder »
Hoe duurzaam zijn garnalen?
De vangst van wilde garnalen is zonder meer destructief. De diertjes leven op de bodem van de zee en voor de vangst trekken de vissers veelal sleepnetten over de bodem. Het slepen van de netten vernietigt veel bodemleven en heeft daarmee impact op het hele mariene ecosysteem. Lees verder »
Welke vis is niet bedreigd?
- Let op keurmerken: voor vis zijn dat het MSC-keurmerk voor wildgevangen vis. ...
- Koop duurzame soorten: dit zijn haring, mosselen, oesters, Schotse of Noorse zalm, Hollandse garnalen, Noordzeekrab, wijting en schelvis.
- Koop vaker bijvangst-vis: namelijk grauwe poon, schar of steenbolk (steenwijting).
- Lees verder »