Is witloof typisch Belgisch?
In de koudste maanden van het jaar zijn wintergroenten niet weg te denken van ons weekmenu. Witloof is één van die typisch Belgische wintergroenten die dan bij veel gezinnen op tafel komt en dan ook op zijn lekkerst is. Lees verder »
Waar komt witloof vandaan?
Ongeveer in de maand mei wordt witlof gezaaid. Als de plant uitgroeit, ontwikkelen zich stevige cichoreiwortels. In het najaar worden deze wortels geoogst en vervolgens gekoeld bewaard. Zodra de wortels onder de juiste omstandigheden in het donker worden geplaatst, ontwikkelen zich nieuwe bladeren op de wortel. Lees verder »
Is witlof Nederlands?
Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, is een bladgroente die in het donker wordt geteeld, in het licht zou de krop namelijk groen worden. Witlof is een heerlijke, frisse, bittere groente de je zowel rauw als gekookt kan eten. Waar komt de witlof vandaan: De witlof is afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Lees verder »
Wie heeft witloof uitgevonden?
Witloof is een 19e-eeuwse creatie. In zijn periode aan het hoofd van de Brusselse Kruidtuin (1826-1836) forceerde Frans Bresiers in de champignonkelder cichorei. Op de wortels ontwikkelde zich witte kropvorming tot hij een gedrongen, krokante groente bekwam. Lees verder »
Hoe heet witlof in België?
of witlof, Cichorium intybus L., in België witloof, werd omstreeks 1850 voor het eerst geteeld. Het eerste lof werd toen in de vorm van losse blaadjes te Brussel aan de markt gebracht en vandaar de naam B.l. Lees verder »