Kan je witte wijn decanteren?

Witte wijn heeft maar zelden bezinksel en hoef je dus ook niet te decanteren. Heel af ten toe slaat er wat wijnsteenzuur neer in een fles witte wijn. Dit is heel scherp en zuur van smaak. Wijnsteenzuur komt van nature voor in wijn en ziet eruit als suikerkristallen. Lees verder »

Welke wijn moet je decanteren?

  • Een rode wijn jonger dan 10 jaar dien je te decanteren om zuurstof bij de wijn te laten.
  • Een rode wijn ouder dan 10 jaar dien je te decanteren om het bezinksel te scheiden van de wijn.
  • Lees verder »

Wat kun je doen met oude witte wijn?

Je overgebleven wijn kun je goed in een stoofgerechten gebruiken, je kunt er saus van maken en je kunt perfect je eigen rode wijnazijn maken. Zo hoef je nooit meer wijnazijn te kopen en heb je altijd je eigen lekkere wijnazijn. Lees verder »

Bron: halfes.nl

Hoe moet je witte wijn drinken?

Een volle, complexe droge witte wijn zoals een Chardonnay serveer je het beste op 12 graden, maar een zoete, witte wijn van hoge kwaliteit tussen de 10 en 12 graden. Een halfdroge en frisse witte wijn zoals Verdejo of Gruner Veltliner serveer je bij voorkeur tussen 7 en 9 graden. Lees verder »

Kan witte wijn verkleuren?

Witte wijnen verkleuren van licht (goud) gele tinten naar donkerdere kleuren om uiteindelijk helemaal bruin te worden. Ze zijn dan waarschijnlijk niet meer te drinken. Dit komt omdat de kleurstoffen in de wijnen samen met de tannines samenklonteren en neerslaan. Lees verder »

Gerelateerd aan Kan je witte wijn decanteren?