Kun je fazant eten?
De fazant valt onder de categorie vederwild. Het portioneren van het vlees doen we altijd met de hand. Populair zijn de filets, maar ook de bouten, dijtjes en het karkas kunnen culinair worden ingezet. Lees verder »
Hoe proeft fazant?
Fazantenvlees is lichtbruin van kleur. Althans, dat van een wilde fazant. De smaak is kruidig, bijna aromatisch. De beesten voeden zich namelijk met kruiden en bessen. Lees verder »
Is fazant rood vlees?
Onder 'rood vlees' verstaan we runds-, kalfs-, lams- en varkensvlees, maar ook vlees van andere diersoorten, zoals bijvoorbeeld wild. Gevogelte (bv. kip, kalkoen, fazant, …) is geen rood vlees. Ook veel broodbeleg valt onder de noemer 'rood vlees', zoals ham, spek, salami, worst, bereid gehakt, … Lees verder »
Wat is het lekkerste stukje wild?
Velen zien ree als het lekkerste wild. Het malse vlees heeft een edele, verfijnde smaak. Culinair gezien zijn de rug en de bouten het meest aantrekkelijk. Lees verder »
Wat eet ik bij fazant?
Fazant eet je goed doorbakken. Het vlees is lichtgeel van kleur, verfijnd van smaak en zacht van textuur. Fazant wordt vaak geserveerd met typische wintergroenten en fruitsoorten zoals witloof, spruitjes, appelen, wortelen, pompoen, rode kool, champignons, etc. Lees verder »