Kun je gekookt water nog een keer koken?

Gekookt water dat is afgekoeld moet je niet opnieuw aan de kook brengen voor consumptie. Lees verder »

Hoe vaak kun je water opnieuw koken?

In Nederland is het drinkwater hier schoon genoeg voor. De gifstoffen kunnen zich wel verzamelen in het water, maar pas bij een inname van 10.000 liter opnieuw gekookt water is er kans op vergiftiging. Dat water kun je dus gewoon nog een keer opzetten. Lees verder »

Wat gebeurt er als je water 2 keer kookt?

Bij het steeds opnieuw koken van water in een waterkoker komen stoffen vrij die schadelijk zijn als u er teveel van binnenkrijgt. Dit zijn stoffen zoals nitraten en fluoride. “Wanneer je hetzelfde water 2 keer kookt, kan het zijn dat bepaalde concentraties worden versterkt. Lees verder »

Heeft gekookt water minder kalk?

Als je water kookt verdampen er watermoleculen, maar de mineralen, zoals kalk, blijven juist achter. Hierdoor is er minder water, waar in verhouding juist meer kalk in zit. Er zal een beetje kalk neerslaan in je pan of waterkoker, dat is de kalkaanslag, maar er zit nog steeds kalk in je water. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je gekookt water nog een keer koken?