Kun je rijst verbouwen in Nederland?

De polderrijst is uniek want nog nooit eerder is er boven de vijftigste breedtegraad een poging gedaan om rijst te telen. Over enkele dagen worden de eerste sawa's in Oudenbosch ingezaaid. Twee hectare natte grond in de wijk Albano dient als proefplantage voor de eerste rijstteelt in Nederland. Lees verder »

Kan je zelf rijst verbouwen?

Er zijn hoofdzakelijk 3 manieren om rijst te verbouwen: Laagland- of padie-rijstteelt (de meerderheid van de wereldwijde commerciële rijstbouwgrond). Rijst wordt verbouwd in een land dat onder water staat, door regen of door irrigatie. De diepte van het water varieert van 5 tot 50 cm. Drijvende en diepwater rijst. Lees verder »

Waar wordt rijst verbouwd?

Voor de productie van rijst is warm weer en water essentieel. De belangrijkste rijstproducerende landen zijn China, India, Pakistan, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Vietnam en Indonesië. Lees verder »

Hoe vaak kan je rijst oogsten?

rijst is productief REijst groeit ook in grond waar andere cultuurgewassen niet willen groeien: op berghellingen , in moerassen. Het is in ideale omstandigheden mogelijk om drie keer per jaar te oogsten. Het is voor rijst niet nodig om wisselteelt toe te passen want er ontwikkelen zich geen parasieten. Lees verder »

Wat heeft rijst nodig om te groeien?

Rijst met een korte, medium of lange korrel groeit goed in een vochtig klimaat, met name permanente poelen of moerasachtige omstandigheden. Zodra de rijst zich ontwikkelt, moet het water waarin het groeit afgevoerd worden zodat je het kan oogsten en stampen. Na het oogsten en stampen kun je de rijst eten. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je rijst verbouwen in Nederland?