Kun je varkenshaas rauw eten?

Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze. Lees verder »

Wat gebeurt er als je rauw varkensvlees eet?

Vlees kan beter niet rauw gegeten worden. Rauw vlees kan parasieten en bacteriën bevatten en hier kan men ziek van worden. Er kan een voedselinfectie ontstaan met klachten zoals diarree, misselijkheid, braken en koorts. Lees verder »

Kun je ziek worden van rauw varkensvlees?

Rauw varkensvlees vormt niet langer een risico Rauw vlees kan ziekteverwekkende organismen bevatten, zoals salmonella of trichine, maar besmet vlees komt nauwelijks nog bij de consument terecht. Lees verder »

Waarom kan varkenshaas Rose?

Varkenshaas hoef je niet te doorbakken, deze kun je rosé eten. Dit komt omdat het vlees uit één stuk bestaat, net als bij biefstuk. De bacteriën zitten dan enkel aan de buitenkant en worden direct gedood wanneer je het vlees aanbakt in de pan. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je varkenshaas rauw eten?