Waar drink je welke wijn bij?
Lichte rode wijnen: Bij wit vlees als kip en kalfsvlees maar ook bij Italiaanse gerechten zoals risotto, romige pasta met champignons. Medium rode wijnen: Passen goed bij lam, eend en in de Spaanse- en Italiaanse keuken. Volle rode wijnen: Zijn heerlijkbij rood vlees (geroosterd, gerookt, BBQ) en wild. Lees verder »
Welke wijn drink je bij wat?
- Wijn en Spijs: houd het simpel. ...
- Gegrilde steak past bij een rode wijn met veel tannine (Cabernet Sauvignon, bv Bordeaux)
- Gebraden kip past bij een ronde zachte witte wijn zoals een Chardonnay.
- Stoofgerecht van rundvlees past bij een rode wijn als Merlot of Côtes du Rhône.
- Lees verder »
Waar hoort rode wijn bij?
Robuuste rode wijn smaakt goed bij gerechten met gegrild vlees en ham. Met name varken, eend, lam, rund, gedroogde ham en worst matchen hier goed mee. Kies een wijn zoals Tempranillo of Merlot. Lees verder »
Welke wijn bij welk hapje?
Een rode wijn past goed bij de verschillende vleeswaren. Wanneer vlees met rode wijn wordt gecombineerd, worden de tannines in de wijn door de eiwitten in het vlees verzacht. Witte wijn kan ook, vooral bij rauwe ham. Dan past een witte Rioja bijvoorbeeld ook erg goed, net als een Godello of natuurlijk een glas Sherry. Lees verder »
Waar past witte wijn bij?
Volle witte wijn past goed bij romige gerechten als romige soep, pasta met room, lasagne, Franse keuken. Maar ook bij schaaldieren, kip en ander gevogelte. Welke wijnen: chardonnay, sémillon, viognier, marsanne en roussanne. Lees verder »