Waar komt een Indo vandaan?
Laten we beginnen met het woord 'Indo'. Dit is een afkorting van 'Indo-Europeaan', een term die we gebruiken voor mensen die behoren tot de Indo-Europese of Euro-Aziatische (meng)volkeren. Zij hebben dus Europese en Aziatische voorouders en hebben een familiegeschiedenis in het voormalig Nederlands-Indië. Lees verder »
Waar komen indos vandaan?
Het begrip Indo-Europeaan is vanaf de 19e eeuw in zwang. Het voorste deel, 'Indo' is afgeleid van het Griekse Indoi dat verwijst naar Indië en op zijn beurt weer is afgeleid van (de rivier de) Indus. Indo-Europeanen, of afgekort 'Indo's', zijn nazaten van Europeanen die in de streek Indië woonden. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een Indo en een indonesier?
Vervolgens hebben we de term “Indisch” of “Indische Nederlanders“. Dit zijn de Nederlanders die uit Nederlands-Indië komen. Hieronder vallen alle Indo-Europeanen (Indo) en Totok's (Nederlanders die geboren of opgegroeid zijn in Nederlands-Indië, maar geen Indonesische voorouders hebben. Volbloed “Belanda” zijn). Lees verder »
Waarom ben ik Indo?
Indo-Europeanen, ook wel afgekort tot Indo's, zijn mensen geboren uit een Europese ouder en een Aziatische ouder en hun nakomelingen. Totoks zijn 'volbloed' Europeanen die in Nederlands-Indië geboren zijn en/of er langere tijd gewoond hebben. Lees verder »
Hoe herken je een Indo?
Niet alleen aan het uiterlijk, maar ook aan de achternamen zijn ze te herkennen, die zijn doorgaans Europees of gewoon lekker Hollands. Indische Nederlanders worden kortweg Indisch of zelfs Indo genoemd. Door het gemengde bloed is hun huid lichter, hebben ze soms lichte ogen en wat scherpere Westerse trekjes. Lees verder »
- Kan een konijn in de winter buiten blijven?
- Wat is het beste hok voor een konijn?
- Hoe groot moet een hok voor 2 konijnen zijn?
- Hoe maak je zelf een konijnenhok?
- Wat is een belangenbehartigingsorganisatie?
- Wat betekent de belangenorganisatie?
- Hoeveel belangenorganisaties zijn er in Nederland?
- Welke eilanden horen bij Engeland?