Waar komt leisteen vandaan?
Leisteen wordt in de natuur gevormd door de metamorfose van kleirijk sediment, zoals schalie of kleisteen. Het wordt veel als dakbedekking gebruikt, zeker in gebieden waar het aan het oppervlak voorkomt, zoals in het zuiden van België en aangrenzende delen van Duitsland. Lees verder »
Hoe oud is leisteen?
Honderden miljoenen jaren geleden werd de klei waaruit de lei is ontstaan afgezet door rivieren. De aardkorst was nog zeer onrustig en oerzeeën kwamen en gingen. De klei bezonk, dat wil zeggen dat hij in de loop van miljoenen jaren verdween onder andere afzettingen. Lees verder »
Wat maakt men met leisteen?
Leisteen is in de nieuwbouwsector erg populair als gevelbekleding. Zowel gevels als daken met natuurleien kunnen doorlopen zonder onderbreking. Onze natuurleien zijn uitermate geschikt als gevelbekleding, waarbij meerdere dekkingswijzen mogelijk zijn, Tegenwoordig maakt men gevels met verschillende gekleurde leien. Lees verder »
Is leisteen giftig?
verschillende mineralen aanwezig zijn in het leisteen. Deze mineralen hebben een positieve uitwerking op veelal rode planten en zijn niet giftig voor tropische vissen, garnalen of andere aquariumbewoners. Verder gaan de leisteen decoraties extreem lang mee doordat het duurzaam is geproduceerd van natuurlijk leisteen. Lees verder »
Kan leisteen tegen water?
Verder is leisteen een poreuze natuursteen, waardoor hij best gevoelig is voor te veel water. Wring je dweil dus goed uit voor je de vloer ermee proper maakt. Na het dweilen, maak je de vloer goed droog met een microvezeldoek. Lees verder »