Waar kun je tonijn vissen?
Vissers vangen de blauwvintonijn voornamelijk in de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee; aan de kust van het noordoosten van de V.S. en aan de kust van Zuid-Spanje. De tonijn gaat naar de grootste vismarkt in Tokyo en vanuit daar wordt het weer de hele wereld over gevlogen. Lees verder »
Waarom moet je geen tonijn eten?
Doordat tonijn zo zwaar wordt bevist, gaan jaarlijks miljoenen zeevogels dood van de honger. Daar komt bij dat vis helemaal niet zo gezond is als we denken. Er zit zo veel gif in dat je al gezondheidsklachten kunt krijgen als je twee keer per week sushi eet. Lees verder »
Waar komt tonijn?
Tonijn komt het gehele jaar voor in zowel de Atlantische Oceaan, Grote Oceaan als in de Middellandse Zee. Net als de blauwvintonijn kan de geelvintonijn relatief groot worden: tot wel twee meter lang. De tonijn kan een leeftijd bereiken van negen jaar oud en kan 200 kilo wegen. Lees verder »
Hoe vang je een tonijn?
Beroepsvissers op tonijn gebruiken meestal geen vechtstoel, maar plaatsen de hengels in houders op het dolboord aan de zijkant van het dek. Daar blijven ze ook staan gedurende de volledige dril. Hoe: Je kan zowel slepend , driftend of voor anker op tonijn vissen. Lees verder »
Waar wordt tonijn gekweekt?
Tonijnen voeden zich met haring, makreel, inktvis, zandspiering en kwallen. Ze komen het gehele jaar voor in de Atlantische Oceaan, Grote Oceaan en de Middellandse Zee, in de lente en zomer trekken ze noordwaarts en komen dan soms in de Noordzee voor. Lees verder »