Waar kun je vleestomaten voor gebruiken?
De vleestomaat kan door zijn stevige structuur goed gebruikt worden in warme gerechten. Je kunt ze bakken in de koekenpan of wok, maar ook braden of grillen. De vleestomaat behoudt namelijk zijn vorm en wordt geen puree. Door zijn grote vorm is de vleestomaat ook heel erg geschikt om te vullen. Lees verder »
Waarom heten vleestomaten?
De grootste tomaten in ons sortiment heten vleestomaten. De naam dankt deze tomaat aan de grotere hoeveelheid vruchtvlees (i.p.v. sap). Lees verder »
Wat is de beste tomaat voor soep?
Welke tomaten gebruik je in een verse tomatensoep? De pomodori- of romatomaten – te herkennen aan hun langgerekte vorm – hebben stevig vruchtvlees, zijn heerlijk zoet en bevatten weinig zaden. Met hun volle smaak zijn deze rode vitaminebommetjes ideaal voor een verse tomatensoep. Lees verder »
Wat zijn de meest smaakvolle tomaten?
Roze tomaten Ze hebben een zachtroze gloed en zijn zeer smaakvol. Ze zijn vaak zelfs lekkerder dan een rode tomaat, soepel en zacht van smaak. In Japan hebben ze al 100 jaar een voorkeur voor roze tomaten vanwege die lekkere smaak en structuur. Je zou ze misschien zelfs de Rolls Royce onder de tomaten kunnen noemen. Lees verder »