Waar staat deugdenethiek voor?

Deugdenethiek. In de deugdenethiek staan het karakter van een persoon en het ontwikkelen van 'deugden' centraal. Deugden zijn goede karaktereigenschappen, zoals eerlijkheid en betrouwbaarheid. De deugdenethiek richt zich op het ontwikkelen daarvan. Lees verder »

Bron: www.knmg.nl

Wat is het doel van deugdethiek?

De deugdenethiek heeft als centrale vraag: hoe word ik gelukkig, of, zoals Aristoteles het stelt: hoe bereik ik het 'goede leven' – Eudaimonia. Dit goede leven bereik je door het ontwikkelen van je karakter, door het ontwikkelen van deugden (karaktereigenschappen). Lees verder »

Wat zijn deugden volgens Aristoteles?

Volgens Aristoteles zijn er vier centrale deugden, deze worden ook wel de kardinale deugden genoemd. Dit zijn: verstandigheid, rechtvaardigheid, gematigdheid en moed. Ook in het Christendom vind je de deugden terug. In het katholieke geloof heb je bijvoorbeeld de zeven deugden. Lees verder »

Wat is een deugd filosofie?

Deugden zijn positieve grondhoudingen waarover een bepaald persoon beschikt en van waaruit hij of zij een ethisch leven kan leiden. Enkele voorbeelden van deugden zijn: rechtvaardigheid, moed, matigheid, voorzichtigheid, geduld, eerlijkheid, creativiteit, humor, loyaliteit, enzovoort. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar staat deugdenethiek voor?