Waar zijn de mijnen?

MIJNEN IN NEDERLAND De meeste mijnen lagen in de Oostelijke Mijnstreek, in de buurt van Heerlen en Kerkrade. De oudste mijn was de Domaniale in Kerkrade. Deze mijn produceerde al in de negentiende eeuw kolen. De laatste mijnen werden in 1926 in productie genomen. Lees verder »

Bron: nos.nl

Waar zijn mijnen voor?

Er zijn twee soorten mijnen: open en gesloten mijnen. Bij open mijnen worden de delfstoffen ontgonnen aan de oppervlakte. Gesloten mijnen hebben naast een bovengronds gedeelte een ondergronds gedeelte. Dat wordt enkel toegepast als de delfstoffen te diep liggen zodat ondergrondse winning moeilijker en duurder is. Lees verder »

Waar waren de meeste mijnen?

De meeste mijnen liggen in China. Dat is de grootste producent, met bijna de helft van de wereldproductie. Ook daar gebeuren er vaak ongelukken. De Verenigde Staten zijn de tweede grootste producent. Lees verder »

Wie heeft de mijnen gesloten?

De aardgasvondst in Slochteren en de ontwikkeling van kernenergie deden in feite de deur van de mijnen dicht. Op 17 december 1965 kondigde minister van Economische zaken Joop den Uyl in een tjokvolle Heerlense schouwburg de mijnsluiting aan. Negen jaar later valt het doek. Lees verder »

Hoe oud zijn de mijnen?

12 mijnen in Nederland De oudste daarvan was de Domaniale mijn in Kerkrade de al in de 19e eeuw produceerde. In 1899 kwam de Oranje-Nassau I mijn in Heerlen in productie. De laatste werd in 1928 in productie genomen. Eind 1974 werd de laatste steenkool uit de Limburgse bodem gehaald en ging de laatste mijn dicht. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar zijn de mijnen?