Waar zit veel melkzuur in?
Melkzuur zit in veel persoonlijke verzorgingsproducten, zoals peelings, crèmes, lotions, maskers, zeep, shampoo, handgel en cleansers. Melkzuur wordt in persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt als een pH-regulator en als een bevochtigingsmiddel. Lees verder »
Wat doet melkzuur voor je huid?
Melkzuur beschermt de pH-waarde (zuurmantel) van de huid en doodt organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals schimmels en gisten en de Demodex mijt die rosacea kan veroorzaken. Kortom, melkzuur maakt de huid zachter, weerbaarder en tolerante. Lees verder »
Is melkzuur gezond?
Melkzuurbacteriën zijn onmisbaar voor je gezondheid. Deze bacteriën zetten melksuiker (lactose) om in melkzuur (lactaat), vandaar hun naam. Dit doen ze niet alleen in ons lichaam, maar ook in ons voedsel, bijvoorbeeld in kaas en zuurkool. Melkzuurbacteriën zijn daarom ook onmisbaar in de voedingsindustrie. Lees verder »
Hoe maak je melkzuur?
Melkzuurbacteriën vormen melkzuur bij gisting, wat voor de zure smaak zorgt van onder andere verzuurde melk. Daarnaast worden ze gebruikt bij de bereiding van melkproducten zoals yoghurt, kaas en kefir, evenals bij de bereiding van fermentatieproducten zoals zuurkool en andere vergiste zetmeelproducten. Lees verder »
Is er melk in melkzuur?
Op basis van de naam lijkt lactaat/melkzuur lactose te bevatten. Dat is niet zo. Het komt niet uit melk en bevat geen lactose. Lactaat wordt gebruikt als zuurteregelaar en toegevoegd aan bijvoorbeeld brood. Lees verder »