Waarom centraliseren?

Het centraliseren van de administratie levert enerzijds een besparing op kosten en anderzijds meer grip op interne processen. Belangrijk hierbij is de uniforme werkwijze van de verschillende bedrijfsonderdelen. In de praktijk blijkt dat de werkwijze onderling vaak kleine verschillen bevat. Lees verder »

Wat zijn kenmerken van centralisatie?

Politieke centralisatie kenmerkt zich door het ontwikkelen van staatsmacht: ten koste van lokale machthebbers worden meer en meer beslissingen genomen op centraal in plaats van decentraal of lokaal niveau. Dit werd mede in de hand gewerkt door verbeterde communicatie, administratie en een opkomend nationaal besef. Lees verder »

Wat is het verschil tussen centraal en decentraal?

In iedere organisatie worden ontelbaar veel beslissingen genomen door verschillende personen. Is de beslissingsbevoegdheid verspreid over meerdere personen en groepen, dan wordt er gesproken over decentralisatie. Ligt deze bevoegdheid voornamelijk bij bepaalde groepen en personen, dan gaat het om centralisatie. Lees verder »

Wat is het verschil tussen gecentraliseerd en gedecentraliseerd?

In tegenstelling tot een gecentraliseerd documentatiecentrum, waarin de bestanden exclusief worden beheerd door een specifieke afdeling, wordt een gedecentraliseerde locatie beheerd door de eindgebruiker die het bestand maakt. Lees verder »

Wat betekent het begrip centralisatie?

samentrekking in één punt; streven om in een staat alle macht in één hand of in één punt samen te trekken. Lees verder »

Bron: www.ensie.nl
Gerelateerd aan Waarom centraliseren?